RESTAURATIE VAN DE BMW Z8 RAKETTEN VOOR BOND IN MOTION

Op vraag van de heer Stéphane Pisane, de organisator van BOND In MOTION heb ik de raket van de BMW Z8 volledig gerestaureerd. Hier het restauratieproject van de raket die zich aan de zijwand van de BMW Z8 bevindt en te zien is in de James Bond film “The World Is Not Enough” (1999). De raket die aanwezig was op de expo, was in zeer erbarmelijke toestand. (Zie foto hieronder). Er was slechts maar één vleugeltje meer aanwezig en deze was er zeer ruw aangelijmd. De lijn in het midden was onderbroken en was aan vervanging toe.

Om de BMW-Z8 niet zonder wapens te laten staan werden eerst twee volledig nieuwe raketten vervaardigd, ééntje werd gemonteerd op maandag 13 maart 2023. (Zie foto hieronder). Op dat moment werd de beschadigde raket meegenomen naar het Q-laboratorium in Bredene waar deze terug in oorspronkelijke staat zal hersteld worden.

Hieronder wat foto's tijdens de montage van de raketten. Q aan het werk. I never joke about my work 007"
Op vraag van de organisator van BOND In MOTION of ik een tweede raket kon bij plaatsen, net zoals in de film, werd op vrijdag 24 maart 2023 een tweede raket geplaatst. Nu stemt het beeld meer overeen met wat we te zien krijgen in de film.


Url-redirection by Flanders Webhost
Gunbarrel Opening Danjac EON Productions 1962
MaMo Productions 2003